Sunday, October 10, 2010

SERIOUSLY, I SNAPPED

u know what, I snapped!

gara2 x dapat free, org ugut aku, nak repot pd KPDN.
FYI, kalo nak kira, walaupun free, scan je pun dah salah.
apasal x bleh fikir sendiri?
tau tak semua scanman berhadapan risiko undang2 walaupun bagi free?
memang x reti berterima kasih langsung!

aku scan komik lama, x pernah pun aku scan komik baru.

aku terpaksa letak harga sbb sebelum ni orang salah guna hasil penat lelah aku scan.
aku x de internet pun kat rumah, aku upload kat cc. duit keluar sendiri untuk belanja semua tu. orang lain mmg kata aku buat kerja gila sbb bagi free kat orang. orang kata aku mendukung biawak hidup.

bila orang salah guna scan aku, berminggu2 aku termenung, dah mcm orang gila, dah mcm Sang Hitam dlm Pendekar Laut. barulah akhirnya aku buat keputusan, sesapa nak kena bayar. sebab aku mahu keadilan untuk susah-payah aku. tp, ini yg aku dapat...

gini le, I'm done with all this drama or sinetron or whatever u call it.

my sacrifice are being used against me.

effective immediately, aku delete semua posting. kalo korang jumpa komik2 aku kat blog lain tu, nasib la. link asal aku biar je hidup bagi fellow blogger yg buat repost. yg mati tu kira mati le. yg dimediafirekan tu org lain reupload tanpa izin, aku dah x peduli lagi. lantak la situ.

fine.

beli le sendiri. simpan le sendiri. rasa le berperang dgn keluarga sendiri bila komik nak dibakar.
rasa le betapa susah nak bela komik korang.

aku dah fedup.

apa yg aku telah scan akan menjadi personal project utk preserve sebanyak mungkin komik2 aku sebagai langkah berjaga2, just in case berlaku natural disaster ataupun accident yg x terduga pd physical storage aku di alam nyata. yg sedang berjalan tetap aku teruskan sampai siap.

sesiapa yg masih berminat, email aku, kita bleh negotiate.

tp bg sesapa yg tak puas hati tu, ko try rasa scan satu jilid komik (apa2 komik yg 4 atau 5 episod dlm satu jilid) dgn quality 300 dpi. kalo rasa penat, try turun kpd 200 dpi. ko kira la sendiri berapa lama masa yg ko perlu untuk siapkan semua tu. lepas tu kalo ko rasa benda tu senang, baru ko layak mendapat tabik hormat drpd aku.

dah, aku nak balik, makan, lepas tu layan smallville. malas aku nak pening dah.

and to masterniefeng, as a fellow blogger, i understand your pain. whatever your decision is, I will respect it.

shoutbox pun aku tengah timbang untuk hapuskan, pun sebab ada orang salah guna.

good bye, everybody...

aiiyaa, apa aku nak buat dgn blog ni lepas ni....

13 comments:

Anonymous said...

what happened jipat?? ada orang ugut ko ke?diorang nak repot khedn ke?...lol...
guna la hikmat alam semesta kalahkan diorang..hehe2..rilex bro..tapi aku sedih gak..sebab kadang2 aku baca gak komik kat blog ko...nasib baik cita feveret aku dah selamat lepas..:p..anyway..sabar banyak2

Rimau Taring said...

huhuhu, ad jgk mkhluk yg x sdar dri btul. dh la kje amik yg org, pastu bising2 lak. ckp trima kasih pn x.... dunia2.

sabo jela...
yg penting jgn ptus asa ngn komik yg kita suke sudey...

pali said...

hak elaaaa~aku baru ja 2 3 ari lepas terpikir pasal alam perwira,kesukaan aku kot masa budak2 dulu,cari punya cari lam tenet,jumpa ko nya blog,duk seronok2 baca,ni baru 10 jilid ja donlod.post la balik.pedulikan kebodohan org laen tuh. aku suka alam perwira ja.xpenah suka komik laen.hehe

Anonymous said...

pperrghh sape wat ko cmtuuu broo.. ish2 sabo jee laaa biase arrr mmg ramai org dengki2 ni ape2 pun aku ucap tq broo sbb aku penah sedut komik ko sblom ni tq byk2

Anonymous said...

Aku cadangkan ko letak fanart. Kita lukis la setakat ketereran masing2. buat komik strip ke. Bosan2. Lagi senang dari scan.

TQ untuk scan ko selama ni. Good luck for everything.

Peace

penyamuntarbus said...

Biasala bro.....org dh dengki mcm2 mrk nk wat utk jatuhkn kita.Kuatkan semangat tu.Jgn dilayan mrk yg bangan&sampah xberguna tu bro.Dh bg free tu kira berterima kasihla...bknnya kn byr pun..

penyamuntarbus said...

lagi satu bro jifat.Aku selaku peminat komik2 HK yg dh dialihbahasa ni nk mengucapkan jutaan terima kasih yg xterbelah bahagi psl usaha ko yg sgt murni ni menyelamatkan komunity komik2 HK yg kian pupus ni.Ssh nk cr org cam ko dlm dunia ni.Thx byk2 semoga Allah memberkati usaha ko tu bro.Terima kasih sekali lg dr aku.Jgn dipeduli sihasad dengki yg xde kehidupan tu.Org dh Kasi free terima kasih jela...ni x nk report kt khdpn watpe?

Anonymous said...

thanks bro sebab dpt gak aku baca balik komik2 lama!

Anonymous said...

Aisyey bro..cian aku tgk ko kena mcmtu..usaha penat lelah ko telah disia2kan..ada yg bagi free pon org xtahu bersyukur...aku penah kumpul buku2 ni time form 2 dulu..minat sgt komik hongkong ni..tapi ada jugak yg xcomplete baca since xda duit nak beli..bygkan lah..satu komik HK time tu 3.50..sebulan dua kali..watnye pulak follow tiga 4 cerita..mana nak ada duit ...budak2 lagi time tu...even skang dah aku dah keje pon xsempat nak usha kat kedai2 buku..asyik miss je..last yg aku follow pon Wira tunggal phoenix je..tu pon x complete...buku nye sume tah kemana..rasa rugi lak...adoi... nasib bek ar ada blog ni... leh gakk sedut n baca online ..dapat gak lepas feeling baca time dulu..Thanks very much bro..Aku tahu susah nak scan..tmbh kalau berjilid2...gile bapak nyer lama ditmbah plak dgn high quality..FUhhh.. Its Better ko dah kenakan charge pasni..at least penat lelah ko terbalas... Thanks again bro..Salute u..

Regards
Khairyz

Anonymous said...

Kalu komik baru barulah kena saman. Ini komik lama, mana ada kena saman bro !!

seme said...

bro..semangat lu gua tabik..just be strong n keep it that..mulut org hasad dengki org kta xleyh stop..

ahwan said...

bro msg num ni...0125315606..klu msih ader komik pendekar sakti completed sbb mmg rare colection...bagitau bpe harga dari wan

kucin jahat said...

KEMAIN POKEY LAGI ORANG2 YANG MCM TU.

Post a Comment